SES light [Archive] - GrandAmGT.com Forum

PDA

View Full Version : SES light


replica9000
03-05-2004, 04:19 PM
I just modified my Intake and exhaust within 2 days, and now my SES light is on. I think I need to reset the computer to adjust to these new settings, what is the easiest way to reset the computer?

Dr_Kyle
03-05-2004, 04:38 PM
You can reset it just by unhooking the positive side of the battery. This will merely clear the code temporarily.

If you want to find out the real problem, it would help if you could tell us what you changed with the intake and exhaust.

replica9000
03-05-2004, 04:39 PM
Well i made a dual ram air setup for the intake, and i changed the cat down for the exhaust

replica9000
03-05-2004, 04:41 PM
i dont want to clear the code just temporarily, i was thiking the computer is confused with the sudden changes

Dr_Kyle
03-05-2004, 05:10 PM
You got a new cat then?

replica9000
03-05-2004, 11:37 PM
yeah

Dr_Kyle
03-06-2004, 12:46 AM
I'm thinking that is where the problem may be. Get the code read and post it up.

replica9000
03-09-2004, 08:42 PM
well I borrowed my friend's scan tool, came up with code 420, my car is high! I guess the o2 sensor doesn't like aftermarket cats. But it turns out the only function that sensor does is tell you if your cat is good or not. So i'll be getting an o2 simulator to fix the problem.