spark plug gap?? [Archive] - GrandAmGT.com Forum

PDA

View Full Version : spark plug gap??


GTspeed
04-29-2004, 06:21 AM
well im gonna change my plugs today. what is the gap i should use? i have exhaust, cai, and a pro-m maf. do i use the factory recommended gap, or do i change it due to a few mods? or does the mods really matter?

GTspeed
04-29-2004, 06:40 AM
anyone??

Dr_Kyle
04-29-2004, 09:59 AM
factory gap is .060

GTspeed
04-29-2004, 02:56 PM
well just changed my plugs. the old ones were gapped at .075 x2, and .070 x4. i gapped the new ones to .060. when i was done, i fired her up, and stood behind my car. it use to not be a smooth exhaust note, like kinda rough. now its smooth at idle, the exhaust sounds like one note. :) just put a new tank of gas in. gonna see if i do any better gas-milage wise.

nascargirly
05-04-2004, 02:20 PM
let us know when you find out.. changing mine this weekend.

GTmonyPit
05-04-2004, 02:32 PM
I changed mine about 2 months ago and my gap was 10 over too! my gas milage is no dif

Dr_Kyle
05-04-2004, 02:48 PM
The material deteriorates over time, this is why older plugs are usually 'gapped too high'. Most likely they started out at .060.