engine problems [Archive] - GrandAmGT.com Forum

PDA

View Full Version : engine problems


Bonnor
05-01-2006, 06:51 PM
ok..i was on my way home from work and i just had the car tuned up and everything and it's been working great...then i went to make a turn and i put my foot on the gas and the car started bucking...it bucked maybe 3 times then it was fine...i stopped the car on a side street and gave it some gas from a stand still to see if it would start bucking again but it seems fine now...and suggestions on the reason why it bucked?

lone_wolf025
05-01-2006, 09:22 PM
I'm gonna pull this out from my arse but maybe a fuel line got pinched or something. Try to recreate it and see what happens. First rule in auto maintenance is try to recreate the symptoms to narrow down the problem.

angrysk8r
05-01-2006, 09:24 PM
could be slipping tranny, bad plug connections, bad battery connections, clogged fuel injectors

kse73
05-01-2006, 09:48 PM
I'd say make sure your spark plug wires are on securely.

Bonnor
05-01-2006, 11:29 PM
i recreated the situaiton again...drove 2 work..then drove home the same way and nothing happened..it ran perfect...and 4 some reason it seemed to have alot more power now too

lone_wolf025
05-02-2006, 12:32 AM
Hmm...I'd say follow what advice has already been given in the sense that just make sure things are all connected properly and whatnot. Other than that drive like you normally do and see what happens.

-Edit-

The description reminds me of the bucking when not releasing a clutch on a stick properly...I wonder if it is a tranny problem (even though its auto) that is going to surface again...

kse73
05-02-2006, 01:14 AM
Buckling as if misfiring or trying to die out? Or like it just doesnt want to go?

HaVoK~DOGZ~
05-02-2006, 01:41 AM
mine was doing the same and ended up being my air sensor thats connected to my throttle body that went out.....

kse73
05-02-2006, 01:45 AM
My MAF goes bonkers when it gets too wet outside... what were the weather conditions?

Bonnor
05-02-2006, 07:09 AM
yesterday it was just alittle humid...today it's been raining...and it just didn't want to go

Bonnor
05-02-2006, 05:26 PM
ok...i went to work and came home and nothing happened...it ran perfectly...wtf?

slowbird
05-02-2006, 05:34 PM
Were you low on gas when that happened?

Bonnor
05-02-2006, 07:01 PM
nope..i have 3/4 of a tank