Malibu 3100 in Grand Am [Archive] - GrandAmGT.com Forum

PDA

View Full Version : Malibu 3100 in Grand Am


9t8alti
04-15-2007, 11:14 PM
Ok im new here i have an 01 Grand Am SE with a 3400 i need a new engine ASAP and i have done a little research and it seems that the 00+ Malibu 3100 is very closely related to the 3400 so i want to know can i swap that motor in and use the 3400 upper intake becausae they both make identical power and the price for a 3400 is almost double that of the 3100 here in chicago.

Any help is appreciated.

pyro
04-15-2007, 11:20 PM
i dont know much of whats different, but i know you will need to change a few things including the PCM.

9t8alti
04-15-2007, 11:41 PM
So ill need a different PCM even if the motor is from a malibu of the same year

pyro
04-15-2007, 11:41 PM
yes

heeroyue2002
04-16-2007, 12:53 AM
hmm well i know on the mc, the guys have swapped in grand am motors and trannys while still using the same pcm. they just tune it to stop it from limping due to the dif gear ratio or something like that :)

9t8alti
04-16-2007, 09:39 AM
Welll my car is an SE but i have a GT trans but how much does it cost to reprogram the PCM