low oil light [Archive] - GrandAmGT.com Forum

PDA

View Full Version : low oil light


cardude007617
06-21-2008, 06:19 PM
the past few weeks or so iv noticed my LOW OIL light has come on speratically. so i did the obvious, i checked the oil when everything cooled down and it was right up there (im about 2000 miles into an oil change with some hard driving and it's right up there, yay for not burning oil yet :)). is there a sensor going bad or something? any ideas? thanks

rustyballs_69
06-21-2008, 06:31 PM
I would say that its probably the sensor going out if the oil level is were is supposed to be.

cardude007617
06-21-2008, 06:41 PM
anything to worry about? doesnt really sound too important though... it couldnt be somehow connected to my oil pump going could it?

XtremeGaGt00
06-22-2008, 12:27 AM
id be more worried if you got a low oil pressure light...but more then likley id think that the sensor is going bad..id just keep making sure the oil level is up to where its supposta be

cardude007617
06-22-2008, 12:36 AM
yeah like it'll be on when i start my car sometime, then the next time i start it its off. is it even worth mentioning to a mechanic at my next oil change? i mean my oil is right up where it should be.... on a 97,000 mile year old engine, you cant ask for more 2000 somewhat hard miles into an oil change

Malaclypse
06-22-2008, 12:45 AM
I'd look into replacing the oil level sensor. It should be on the passenger side of the engine bolted to the bottom of the oil pan.

Easy fix next time the oil is being changed.

cardude007617
10-06-2008, 09:31 AM
damn, iv put on over 4,000 miles since i made this thread. still have the speratic problem. so this light has nothing to do with pressure, just level correct?

Malaclypse
10-06-2008, 10:13 PM
Correct. Just replace the sensor during your next oil change. Its 1 bolt and 1 connector.

cardude007617
10-06-2008, 10:29 PM
$34.99 in line?



edit: thats odd...gm parts direct is 13.55 for the part, even with shipping its like 26.50

gagt Mechanic
10-09-2008, 10:04 PM
if it is inline you are looking at a oil pressure sensor, you cant have a inline oil level sensor.