Hub, bearing, tranny?? 2003 GA/SE [Archive] - GrandAmGT.com Forum

PDA

View Full Version : Hub, bearing, tranny?? 2003 GA/SE


mrbosox_99GAGT
11-14-2008, 12:21 PM
My other Grand Am has been running shiznity as of late.

I have Trac, ABS and Service Engine lights all on. My OBDII isn't picking up any codes and I have one of the nicer ones that is reliable.

My problem is when I put the car into drive I have to floor it to get it to move. It's like it's stuck in 4th gear. I also can heer a whining noise coming from the font wheels.

I saw a few people saying that bearings or the entire Hub assemb is usually what causes all three lights. BUT I don't think that would cause a shifting problem........
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HELP!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

P.S. Finally got around to uploading my updated pics of the 99 GA/GT. Painted hood and spoiler, added struts and springs lowered 3 inches. Check her out..... http://www.grandamgt.com/forum/showpost.php?p=1042628&postcount=33

gaowners32
11-14-2008, 12:28 PM
Is the sound you hear like a kind of annoying wind noise from the wheels?

If so that would be your HUBS change both.

Incase of the shifting you might have a bad solenoid(sp)?

mrbosox_99GAGT
11-14-2008, 12:31 PM
yeah, somewhat of a wind noise.....

What selanoid??? I don't think i spelled it right either... w/e lol

gaowners32
11-14-2008, 12:38 PM
yeah, somewhat of a wind noise.....

What selanoid??? I don't think i spelled it right either... w/e lol


http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081028160406AAa3Utp

It could also be the clutch packs slipping during the gearing.

mrbosox_99GAGT
11-14-2008, 12:49 PM
those would be both in the tranny??? I'll check it out.

gaowners32
11-14-2008, 12:59 PM
those would be both in the tranny??? I'll check it out.


yup

mrbosox_99GAGT
11-14-2008, 01:38 PM
Thanks man!

gaowners32
11-14-2008, 01:41 PM
You welcome.