Belt change gone wrong? [Archive] - GrandAmGT.com Forum

PDA

View Full Version : Belt change gone wrong?


juanvan
03-18-2010, 07:21 PM
Long story short, I should not have had this guy do the work, and just done it my self... He did a good job on the brake lines.. But

For the last week, the car has been sitting on the lift waiting on a piece.
And the guy left the belt side motor mount undone.

I know this should not be done - Does anyone have knowledge as to what could have been damaged under this type of strain?

Thanks in advance - :bleep:

cardude007617
03-18-2010, 08:26 PM
nothing?

remiljr
03-18-2010, 08:36 PM
agree, should be fine, but i just wonder how he go the bolts to line up when putting it back on without a support on oil pan???

AaronGTR
03-18-2010, 08:53 PM
Yeah, it shouldn't hurt anything. The other three mounts will hold it, and the hoses and everything else attached to the engine are made to flex and move around.

GrandAmGTTT
03-18-2010, 09:13 PM
ya if anything the other motor mounts took the extra stress and could have taken some damage, esp. under heavy use of the throttle.

juanvan
03-19-2010, 01:14 PM
Alright cool, I just remember reading in the manual to support the engine while it could cause problems. But I don't remember what they could have been.

I can support the engine, it just was not supported while it was up on the lift.

PhantomLover007
03-19-2010, 02:32 PM
So the guy forgot to bolt down the motor mounts. Man thats' messed up..

juanvan
03-19-2010, 02:38 PM
Yep yep - well the car should be on the rd tonight for the summer - I should be able to tell if anything happened tonight.

westerndragon
03-22-2010, 06:59 AM
we had that happen after a service on an old hundai accent "AKA the egg" and the guy forgot to bolt down the engine mount and after the throttle got stuck i popped the hood and reved the engine and the damn thing tried to jump out at me OMFG

juanvan
03-22-2010, 07:07 AM
Ya that was b/c it was ran unbolted and prob the throttle cable got kinked due to the angle. The car ran fine, and with the new UD/alt pulleys its running great.

westerndragon
03-22-2010, 09:37 AM
the side engine mount bracket was twisted also (frame-side) opps guess who got a new car :-) lol damn thing was only worth about 500 bucks anyways hahaha