2000 grand am ecu [Archive] - GrandAmGT.com Forum

PDA

View Full Version : 2000 grand am ecu


stonemason90
04-27-2010, 05:27 PM
anyone know where the ecu is on a 2000 grand am gt1? its the 3400 motor. i had a sensor short out and fry the ecu so i gotta replace it but dont know where its at.... theres something that looks like it in the washer fluid reseviour, but im not sure cuz its kinda a wierd place for it to be....

stonemason90
04-27-2010, 05:53 PM
also i forgot... its throwing the left side ses light on but i checked and there was no codes... i even turned the ses light off cranked the motor and it came back on...but again... no codes... so to confirm... that is computer right? plus the scan tool kept losing connection with the ecu.

Grandamgtblk99
04-27-2010, 05:57 PM
Its the PCM under the drivers side dash.

stonemason90
04-27-2010, 06:00 PM
Its the PCM under the drivers side dash.

do i gotta remove the dash to get to it? or is it right behind the trim on the bottom?

Grandamgtblk99
04-27-2010, 06:13 PM
Nope no dash removal. Yea just remove the trim and you will see all the wires going to it.

stonemason90
04-27-2010, 06:17 PM
ok will check that out in a bit so does that sound like its a pcm or maybe just another problem... what its actually doing is cranking and occasionally popping in the intake after turning the key off but no start..... itll sputter occasionally though...but it doesnt start and stay running even if i pedal the gas... i swapped the icm and coil packs off another car with the same icm but it didnt do anything....

2000 GT Coupe
04-27-2010, 06:18 PM
What you seen by the washer fluid bottle is the ABS computer.
The PCM is on the drivers side under the dash it has 2 7mm I think bolts holding the wire connector in.

stonemason90
04-27-2010, 06:22 PM
k thanks i was wondering what that was... not really a good place for a computer if you think about it..... i mean rocks, water, washerfluid..... its open to all things bad for computers.... especially since i dont have inner wells cuz the car had 19s on it at one point....

stonemason90
04-27-2010, 06:34 PM
ok so i went out and look at it its right there.... kinda hard to miss actually..... lol ok before i go out and spend $185 on a new pcm.... the symtoms line up with it being the ecu right? cuz ive had a couple people tell me thats the most likely problem since i already replaced the icm and cam sensor....

remiljr
04-28-2010, 08:27 PM
Go get one from a boneyard??? 25 bux here at pullapart..... that way if u have same issue ur not out all the cash.

stonemason90
04-28-2010, 08:48 PM
i got a friend of mine has a computer laying around hes gonna let me try in it and all junk yards around me sell their comps to reman companies and dont sell them to people... its bs....