1 and 2 fan speeds aren't working [Archive] - GrandAmGT.com Forum

PDA

View Full Version : 1 and 2 fan speeds aren't working


TDavis
09-04-2012, 01:09 PM
Was about to go to class today when I went to turn on my A/C and put it on "2" but I felt nothing come out. 1, nothing came out either. 3,4, and 5 work fine but 1 and 2 don't do anything.

Solution?

I was told it was a blower motor resistor. If that is the case, where is it located in the dash and how much is a new one?

jlocher1
09-04-2012, 01:14 PM
Here ya go man, this is from a previous thread and should help you out:

http://www.grandamgt.com/forum/showthread.php?t=1346

[ChaosweaveR]
09-04-2012, 01:17 PM
Yup. Blower motor resistor. Common thing.

SeatreandGT2003
09-04-2012, 01:27 PM
;1185992']Yup. Blower motor resistor. Common thing.

Chaosweaver said it!

happened to me as well!

Changed it and its all good...

[ChaosweaveR]
09-04-2012, 01:29 PM
Make sure you get ones with a lifetime warranty. Aftermarket units suck. Mine only lasted eight months.

TDavis
09-04-2012, 01:57 PM
Where is the place that I could get them at? And how hard is it to replace, as in, where is it located.

SeatreandGT2003
09-04-2012, 02:04 PM
Where is the place that I could get them at? And how hard is it to replace, as in, where is it located.

not that hard to replace.. located under passenger glove box under that couple of screws and comes off and on pretty easy.. i had no trouble changing it myself...

TDavis
09-04-2012, 02:06 PM
Yeah I googled and I apparently can get them from Napa for $25.

Thanks

greddy2race
09-06-2012, 08:46 PM
Same thing on my car but when the blower does turn on the car stalls out after a few seconds, any ideas on that one?

TDavis
09-06-2012, 09:21 PM
Same thing on my car but when the blower does turn on the car stalls out after a few seconds, any ideas on that one?

Damn glad that doesn't happen to me. Idk why the car would stall when turning on the A/C and/or heating fans.

greddy2race
09-09-2012, 04:34 PM
yeah it has me stumped as well. I don't even know where to start to diagnose this one.

Any GM mechanics out there have an idea where to start?

TDavis
09-10-2012, 08:05 PM
Just a question.

Whats the difference?

http://www.napaonline.com/Catalog/CatalogItemDetail.aspx?R=MPEBR82SB_0359668548

or

http://www.napaonline.com/Catalog/CatalogItemDetail.aspx?R=ECHBR82_0239908423

UndeadGods
09-11-2012, 02:16 PM
Just a question.

Whats the difference?

http://www.napaonline.com/Catalog/CatalogItemDetail.aspx?R=MPEBR82SB_0359668548

or

http://www.napaonline.com/Catalog/CatalogItemDetail.aspx?R=ECHBR82_0239908423

Companies, from what I can tell.