GrandAmGT.com Forum

GrandAmGT.com Forum (http://www.grandamgt.com/forum/index.php)
-   Technical Q&A (http://www.grandamgt.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   2004 Grand am GT cranks but does not start... (http://www.grandamgt.com/forum/showthread.php?t=90679)

Dmac8323 11-02-2014 07:19 PM

2004 Grand am GT cranks but does not start...
 
Hello forum goers,

Me and a few others are really confused on this issue. One day this past week my car decided to not start. The car is cranking and what not, however, it is not starting. I have a 2004 Pontiac grand am gt.

We checked all the spark plugs to make sure it was creating spark. It was.

We checked the fuel pressure on the car and it is showing the fuel pump is giving the required pressure.

We changed the fuel filter and still had no effect.

We also changed the battery.

The strange thing is, when we use starting fluid, we can get the car to start and stay on. Also the car will start a few times after we get it started and it'll start and run the way it should.

The security light is NOT flashing. again, the security light is NOT flashing. No check engine light is on either when we get the car started.

We are just confused because it is acting like the car is not getting any fuel or enough fuel to run but it'll run when we use starting fluid. So I figured i'd come ask here if anyone here would have any idea. We are at a lose.

Thanks in advance!!!

3800L67GAM 11-02-2014 10:12 PM

Did you check fuse I think it is 38 serif it's bad

AaronGTR 11-03-2014 09:34 AM

No DTC codes in the computer? Sometimes there will still be one stored even if the check engine light isn't on.

How old are the plugs? What gap are they set at? Also how did you check the fuel pressure? Did you just check to see if there was pressure or actually check it with a pressure gauge? It should be around 48-50 psi when you first turn the key on. The fact it will start with starting fluid but not always start the rest of the time makes me immediately question if it's getting the right fuel pressure.

ALindquist 11-03-2014 03:46 PM

Quote:

Originally Posted by 3800L67GAM (Post 1256174)
Did you check fuse I think it is 38 serif it's bad

This exact same thing happened to me a few weeks ago. Ended up being that fuse, I think it's 37, A/C BFC. I believe my compressor is going bad. Turn the A/C on, fuse blows, and then car won't start. Cranks but won't start. So I'd definitely check that fuse.


All times are GMT -6. The time now is 07:44 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2011 GrandAmGT.com