GrandAmGT.com Forum
http://www.pfyc.com GrandAmGT.com Premium Memership Signup
RedlineGoods.com   

Go Back   GrandAmGT.com Forum > GAGT - Technical - Sponsored by www.MilzyMotorSports.com > Technical Q&A

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-26-2012, 08:18 AM   #1
Goopnzaopleopz9
GAGT - Newbie
 
AKA: Jon
Join Date: Jan 2012
Location: Schaumburg, IL
Posts: 1
Vehicle: 1999 Grand Am SE Sedan
Goopnzaopleopz9 Gettin' there
Question Transmission Slipping After Driving With Spark Plug Wire Damage?

Hi, I'm new to the forums. I know this is a GT community, but I have a 99 SE 3.4L that's been having what seems like transmission slipping. I went out one day a few months ago to find my front spark plug wires chewed by some animal. I didn't notice until after I started the car and felt misfiring. Having no transportation, I had to drive the car the way it was to get new wires, about 4-5 miles away. The gears slipped the whole way there. But even after getting the wires replaced, the transmission still slips. and it's gotten worse since. Now I notice it happens more on longer car trips.

Could driving the engine like I did that day have mechanically damaged the transmission to where the slip would stay? or could the shorting of the wires have damaged an electrical component related to the transmission? I've tried ATF fluid that supposedly "stops slipping", but nothing helped. Any ideas?
Goopnzaopleopz9 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
slipping, spark plugs, transmission, wires

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 08:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2011 GrandAmGT.com
RedlineGoods.com